ARTeS - Scurt Istoric

Scurt Istoric

ARTeS a fost infiintata in anul 2008, la initiativa unui grup de psihoterapeuti si profesionisti cu formari si preocupari diverse in domenii dintre cele mai variate, de la medicina si chimie pana la managementul afacerii, asistenta sociala, limbi straine, psihologie si filosofie. Acest demers a fost o urmare fireasca a experientei celor care au participat, inca din 2005, la ateliere de Constelatii familiale si care au constatat efectele benefice ale acestei metode asupra vietii personale, de familie sau profesionale.

Metoda Constelatiilor familiale vine in intampinarea tendintei naturale catre echilibru si ordine a fiintelor si structurilor vii. Punand in lumina dezordinea sau dezechilibrele existente, constelatiile asista si sprijina individul in procesul amplu de vindecare si reordonare a acestuia si a sistemelor din care face parte.

Sub egida ARTeS sunt organizate periodic ateliere de constelatii sustinute de diversi facilitatori din tara si din strainatate. Doi dintre acestia, Dorina Mocanu si Alberto Iturbe Lete, sunt cei care au contribuit la diseminarea metodei constelatiilor familiale in Romania.

Atelierele de lucru cu caracter practic se desfasoara pe durata unui sfarsit de saptamana. Cele cu caracter formativ se deruleaza anual, pe parcursul unei saptamani si imbina aspectul practic cu cel teoretic.

Astfel de cicluri de formare au inceput inca din anul 2006 la Poiana tapului si s-au desfasurat anual in 2007 (Predeal, Susai), 2008 (Sinaia), iar incepand cu vara anului 2009 (Sambata de Sus) sunt organizate sub patronajul Asociatiei Romane de Terapii Sistemice. Anul acesta saptamana din vara va avea ca obiect Practica Intensiva in metoda Constelatiilor si va avea loc la Predeal.