ARTeS - Membri

Membri de onoare - cei care ne inspira si ne sustin actiunile

Dr. Alberto Iturbe Lete, medic

Alberto este doctor in medicina, specialist in nutritie umana si terapie nutritionala (Universitatea Navarra, Spania si Universitatea din Nancy, Franta) cu peste 30 de ani de practica in domeniu si membru terapeut al Asociatiei Bert Hellinger – Spania (AEBH).

Alberto are numeroase alte specializari in medicina, terapii alternative, practici complementare si psihoterapii, urmand cursuri, ateliere sau cicluri de formare in medicina naturista, iridologie, fitoterapie, masaj terapeutic, antropozofie, psihopatologie, programare neurolingvistica, gestalt si meditatie, stress geopatic, yoga, dinamica si procesele de grup.

in prezent locuieste in Spania, tara Bascilor unde, pe langa activitatea sa ca medic terapeut in boli nutritionale, incepand cu anul 2004 este facilitator si contribuie la pregatirea celor interesati sa practice in cadrul atelierelor si grupurilor de constelatii sistemice familiale organizate periodic in Vitoria-Gasteiz. Alberto a urmat cursuri de formare conduse de Angélica Olvera-Cudec pentru integrarea metodelor si tehnicilor terapeutice precum eneagrama, genograma, arborele genealogic, terapia confruntarii si terapia de grup in cadrul metodei constelatiilor familiale. Totodata, Alberto a participat la numeroase workshop-uri de formare in metoda Constelatiilor sistemice conduse de constelatori renumiti, printre care si Bert Hellinger (Sevilla, Spania, 2009).

inca din 2006, Alberto si-a inceput activitatea ca formator in constelatii sistemice in Romania, sustinand anual, asistat de Dorina Mocanu, module de formare de 7 zile pentru cei interesati de practica in aceasta metoda.

Membri fondatori

Dorina Mocanu (nascuta Pincu Jiva), constelator si maestru de Reiki

Constelatoare si maestra de Reiki, Dorina a avut o contributie esentiala la diseminarea metodei constelatiilor familiale in Romania.

Avand origine romana si formarea initiala ca profesor de limba engleza, Dorina este stabilita in prezent in Spania, dupa ce a locuit in numeroase tari, pe diverse continente si s-a dedicat raspandirii tehnicii Reiki, in care este maestru inca din 1995.

in anul 2002 a intrat in contact cu metoda Constelatiilor Familiale, si – dupa ce urmeaza formarea ca instructor in constelatii sisemice participand la ateliere sustinute de Bert Hellinger, Vedanta Suravi, Svagito Liebermeister si altii – Dorina alterneaza armonios seminariile de Reiki cu workshop-urile de Constelatii familiale, practicand atat in Spania cat si in Romania.

Pentru mai multe informatii despre Dorina puteti accesa dorinareiki.com

Ion Bucur, psihoterapeut, MD, Drd.

Licentiat al Facultatii de psihologie din cadrul Universitatii Bucuresti (1998), Ion a urmat cursuri postuniveristare cu specializare in psihoterapie si pishodiagnostic (2002). in prezent este asistent universitar la Facultatea de psihologie a Universitatii „Spiru Haret” si conduce propria companie de servicii de training, coordonand proiecte de formare, consultanta si coaching atat pentru companii, cat si pentru persoane individuale.

Ion are 9 ani de practica in psihoterapie individuala si de grup in cadrul propriului cabinet, avand formari in Analiza Reichiana, Programare Neuro-Lingvistica, Psihoterapie experientiala de grup si individuala, Psihoterapie si consiliere de scurta durata, colaborativa, orientata pe solutii si resurse, Hipnoza ericksoniana, Gestalt, Analiza tranzactionala, E.M.D.R.

in acelasi timp, Ion are o experienta indelungata in recrutarea si selectia de resurse umane – fiind specializat in testarea personalitatii si psihometrie – precum si in conceperea si implementarea proiectelor de dezvoltare a resurselor umane si afacerii.

Ion este membru in diverse asociatii profesionale din domeniul psihoterapiei (SPER, ARTS-CORS, APR).

Pasionat de terapiile alternative si metodele complementare pe care le utilizeaza in activitatea sa, Ion organizeaza si participa din 2005 la atelierele si formarile in Constelatii sistemice si familiale, atat in Romania cat si in strainatate. Este format in Constelatii Familiale cu Dorina Mocanu, Alberto Iturbe Lete si continua in prezent cu Jutta Ten Herkel (nivelul intermediar). In prezent organizeaza si conduce ateliere de Constelatii familiale si organizationale. La invitatia grupului ARTeS din care a facut parte si Ion, Bert Hellinger va fi prezent pentru prima oara in Romania intre 5 si 7 februarie 2010.

Luminita Bucur, psihoterapeut, MD

Absolventa a Facultatii de Filosofie, Sectia psihologie, Luminita are 3 ani de experienta in psihologia clinica a copilului si logopedie si 16 ani de experienta in domeniul psihologiei resurselor umane (selectie si asistenta psihologica). in anul 2005, Luminita a descoperit metoda constelatiilor familiale in atelierele Dorinei Mocanu.

Luminita a urmat mai multe formari, atat in psihoterapie cognitiv-comportamentala (Universitatea „Titu Maiorescu”) cu acreditare din partea Colegiului Psihologilor din Romania, in analiza Reichiana (formator Francoise Burton), cat si in metoda constelatiilor sistemice familiale (formatori: Alberto Iturbe Lete si Dorina Mocanu - nivelul de baza).

in prezent isi continua formarea in metoda constelatiilor sistemice familiale cu Jutta Ten Herkel (nivel aprofundat, ca facilitator).

Este atrasa si de terapiile alternative precum Reiki, Karuna Reiki si Qigong, pe care le integreaza cu succes in practica ei.

Dr. Bogdan Ion, psiholog clinician si psihoterapeut

Psiholog clinician si psihoterapeut in practica privata, Bogdan este lector doctor la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bucuresti unde a absolvit si unde preda din 1995 cursuri de psihologia sportului, psihoterapie si hipnoza clinica. Este de asemenea formator in psihoterapii scurte si cognitiv comportamentale, membru fondator si presedinte al Asociatiei Romane de Terapii Scurte. Pasionat al cautarii de sine si de sens in viata Bogdan este si un vechi practicant de yoga.

Interesul pentru dezvoltarea personala l-a purtat pe Bogdan catre primele intalniri cu Constelatiile Sistemice in 2007. Convins de experienta personala ca era in fata unui instrument redutabil pentru schimbare, s-a apropiat si mai mult de metoda si de practicienii ei in anii care au urmat. Bogdan este interesat atat de aplicarea metodei in practica profesionala cat si de cercetarea stiintifica a efectelor Constelatiilor Sistemice

Marius Leonard Mihalache

Trainer si coach, absolvent de medicina generala, interesat de oameni, de relatiile interumane precum si de dinamica si dezvoltarea acestora, Marius a descoperit Constelatiile familiale in 2004 si considera ca aceasta metoda reprezinta o parghie importanta de autocunoastere, intelegere si dezvoltare personala.

Constientizand potentialul mare de utilizare a acestei tehnici in coaching-ul personal, profesional si organizational, si-a dorit sa aprofundeze cunoasterea practica si teoretica in acest domeniu si a urmat cursuri de pregatire in metoda Constelatiilor familiale intre 2006 si 2008, sustinute de Dorina Mocanu si dr. Alberto Iturbe Lete..

Dragos Nicolaescu

Dragos este de formatie profesor, insa in ultimii 15 ani a lucrat in domeniul vanzarilor de IT unde a ocupat diferite pozitii de top management in companii de succes. in prezent lucreaza pe cont propriu fiind consultant si facilitator in domeniul de business, antreprenoriat si dezvoltare personala si este student la psihologie, dorindu-si sa devina psihoterapeut.

in urma experientelor personale si profesionale, Dragos a inteles ca majoritatea problemelor cu care ne confruntam in viata de zi cu zi sunt generate de nevoia noastra de vindecare si maturizare emotionala. Constelatiile familiale au avut un impact major in viata lui, transformandu-i viziunea despre lume si oferindu-i iubirea si responsabilitatea ca „instrumente” pentru vindecare si armonie interioara.

Ca si ceilalti membri fondatori, a urmat cursurile de formare in Constelatii familiale cu Dorina Mocanu si Alberto Iturbe Lete.

 

Dr. Diana Lucia Vasile, psiholog clinician si psihoterapeut

Psiholog clinician si psihoterapeut in practica privata, Diana conduce, din anul 2004, propria firma de servicii psihologice pentru persoane si organizatii oferind asistenta prin consiliere si psihoterapie, cat si servicii de training profesional si evaluare psihologica

Diana are 12 ani de experienta profesionala ca psihoterapeut, urmand numerose formari atat in tara cat si in strainatate in Psiohoterapie experientiala individuala si de grup, cu specializare in Terapia de cuplu si a familiei centrata pe trauma, in analiza Reichiana (formator Francoise Burton), Programare Neurolingvistica sau Consilierea si terapia persoanelor traumatizate.

Totodata a participat la cursuri, seminarii si ateliere de Animaterapie si Psihoterapie transpersonala (formator Bernadette Blin-Lery, Franta), Terapie reichiana si analiza bioenergetica (dr. Aimee Hoffbeck), Psihoterapie transpersonala si respiratie holotropica (dr. Stanislav Grof), Gestalt (dr. Andre Moreau), somatoanaliza (dr. Richard Meyer), Consiliere si negociere.

Diana a fost implicata in numeroase proiecte de cercetare, este autoare a zeci de articole si lucrari de specialitate, membru fondator al SPER (Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana), al Asociatiei Romane de Psihologie Transpersonala, al ARTS-CORS si membru al Academiei Terapeutilor de Trauma din Australia.

De asemenea, a urmat cursurile de formare in Constelatii familiale cu Dorina Mocanu si Alberto Iturbe Lete si in prezent este facilitator, conducand ateliere de Constelatii sistemice.

Ana Maria Zlataru, psiholog, MA, Drd.

Ana Maria a absolvit Facultatea de psihologie in cadrul Universitatii Bucuresti, este psihoterapeut specializat in psihoterapie experientiala, analiza reichiana, somatoterapie si se pregateste pentru a deveni facilitator in metoda Constelatiilor familiale.

in cursul anului 2001, Ana si-a finalizat studiile postuniveristare de perfectionare in pishodiagnostic si psihoterapie si este in prezent doctorand, avand ca tema de cercetare modelele de transmitere transgenerationala a unor problematici psiho-emotionale si corporale, utilizand metoda Constelatiilor sistemice ca principal instrument pentru realizarea tezei sale.

Avand 10 ani de experienta in domeniul psihoterapiei individuale si de grup, Ana Maria considera ca metoda constelatiilor sistemice familiale este metoda cea mai directa si mai concentrata, dar in egala masura si cea mai globala si integrativa pe care a intalnit-o in parcursul ei profesional si personal, completand firesc celelalte metode de interventie terapeutica.

Claudia Romanescu, MD

Absolventa a Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii Bucuresti (2003) si a Masterului de Psihoterapie Analitica (2008), Claudia are peste 10 ani de experienta de lucru, voluntariat si formare continua in ong-uri si mediul privat in domeniul culturii, patrimoniului construit, managementului si politicilor publice, al educatiei non-formale si informale, precum si in managementul proiectelor, marketing, PR, training, comunicare si dezvoltare personala, fiind in prezent consultant si project manager in administratia publica centrala.

Filosofia, psihologia, literatura si artele frumoase fac parte dintre interesele Claudiei si acestea au apropiat-o mereu de medii diverse, uneori contrastante, in care oameni avand preocupari, interese, educatie si specializari diferite au in comun nevoia de dezvoltare si autocunoastere, traind experiente ce aduc sens si implinire personala.

Claudia a urmat cursuri de formare in metoda Constelatiilor familiale cu Dorina Mocanu si Alberto Iturbe Lete.